Home » Načrtovanje poroke » Poročni šopki

Poročni šopki

Načrtovanje poroke On Dec 23rd, 2015 1897 0

Poročni šopek

Šopek je pomemben del poroke. Glede na to, da imamo pri njegovi izbiri številne možnosti, je dobro biti o njih predhodno vsaj malo seznanjen. Pri izbiri šopka moramo upoštevati marsikaj – lokacijo poroke, barvo poročne obleke, letni čas, nevestino postavo… A najpomembnejše je, da je šopek tak, da je všeč nevesti. Drage dame, razen izjem, ima večina le enkrat priložnost izbrati in nositi poročni šopek, ki se ga bo spominjala vse življenje in verjemite mi, da želite, da je ta spomin lep. Kakšne vrste poročnih šopkov torej obstajajo in katerega izbrati, da se bo ujemal z vašo obleko, postavo in poročno lokacijo?

Poročni šopki

Predstavitev poročnih šopkov

VRSTE POROČNIH ŠOPKOV

OKROGEL POROČNI ŠOPEK

Ta različica poročnega šopka s premerom 20-30 cm je narejena iz raznovrstnega enobarvnega cvetja s stebli. Obstaja veliko različic te vrste šopka; nekateri imajo stebla s satenastim trakom povezana tesno skupaj, spet drugi ne. Kakorkoli, ti šopki veljajo za klasiko in so s strani nevest pogosto izbrani. Zaradi njihove precejšnje velikosti pa jih moramo praviloma držati z obema rokama, kar včasih lahko predstavlja težavo. Manjša in v svetu precej priljubljena različica velikega okroglega šopka je majhen in na gosto stisnjen šopek, pri katerem so stebla tesno povezana s trakom. Njegova prednost je možnost držanja le v eni roki.  Okrogel poročni šopek je primeren za vse postave in stile oblek, saj njegovo velikost z dodajanjem različne količine cvetja mogoče poljubno prilagajati.

Poročni šopki

Okrogli poročni šopki

BIDERMAJER ŠOPEK

Bidermajer šopek je narejen iz koncentričnih krogov cvetja, ki izhajajo iz sredinskega cveta. Posamezni krogi so največkrat narejeni iz različnih vrst cvetja ter različnih, kontrastnih barv, vendar to ni pravilo. Bidermajer šopek je navadno pretežno iz vrtnic, odlično se poda k drobni postavi in preprosti poročni obleki.

Poročni šopek Bidermajer

poročni šopek Bidermajer

BALERININ ŠOPEK

Baletka šopek je okrogel šopek iz nekaj cvetja in veliko tila. Je ljubka in nizkocenovna izbira.

 Balerinin šopek za vašo poroko

Balerinin poročni šopek

PADAJOČI ŠOPEK

Šopek v obliki slapu je zgoraj okrogel, spodaj pa se koničasto zaključi. S svojim osupljivim izgledom in velikostjo je še posebej primeren za poroke ob morju ali v velikih poročnih dvoranah. Predstavlja odlično izbiro za ozke poročne obleke ali višje postave, ne pa tudi za drobne in majhne neveste.

Poročni padajoči šopek

Padajoci poročni sopek

SESTAVLJEN ŠOPEK

Gre za zelo eleganten šopek, katerega izdelava ni enostavna. Posamezno cvetje je povezano skupaj tako da ustvarja videz enega samega velikega cveta in enega stebla. To vrsto poročnega šopka pogosto izberejo neveste, ki načrtujejo manjšo poroko.

sestavljen sopek

Sestavljen poročni šopek

ŠOPEK POVEZAN V SNOP

Šopek v snopu je narejen iz cvetja z dolgimi stebli, ki so praviloma povezana skupaj s tilom. Velja za zelo eleganten šopek, nevesta pa ga nosi položenega na roki. Njegova prednost je med drugim tudi ta, da se poda k vsaki postavi.

Poročni šopek povezan v snop

Poročni šopek povezan v snop

CVETNA KROGLA

Zelo romantična verzija poročnega šopka, ki za svojo izdelavo terja precejšnje število cvetov, ki so združeni v obliko krogle in obešeni na dekorativnem traku, ki ga nevesta drži v roki kot nekakšno mini ročno torbico.

Poročni šopek cvetna krogla

Poročni šopek cvetna krogla

POROČNI ŠOPKI IN BARVA POROČNE OBLEKE

Bele poročne šopke lahko kombiniramo z vsemi barvami poročne obleke. Prinašajo svežino in pričarajo eleganten videz. Prav tako lahko neveste z belo poročno obleko izberejo katerokoli barvo šopka, bodisi eno ali večbarvno različico. Če pa se nevesta ne odloči za klasično, torej belo barvo poročne oprave, potem se priporoča, da je šopek enake barve kot obleka, vendar pa je smiselna izbira različnih vrst cvetja v različnih odtenkih izbrane barve. Bolj drzne neveste pa lahko izberejo šopek v kontrastni barvi; na primer rumena obleka in vijoličen šopek.

Poročni šopek

Poročni šopek

 

POROČNI ŠOPEK IN LOKACIJA

Majhen poročni šopek za poroko v veliki poročni hali ali ob morju ni prava izbira, saj bo kaj hitro ostal neopažen. Primernejši so v tem primeru večji okrogli šopki ali celo padajoči šopek, ki mu drugače pravimo tudi kaskadni šopek. Ravno nasprotno pa veliki poročni šopki v manjših poročnih prostorih pritegnejo preveč pozornosti. Nevesta še vedno mora biti v središču pozornosti, kajne? Za poroke v naravi pa je dobro izbrati šopek, ki se ujema z naravnim okoljem. Poroka ob morju na primer zahteva nekoliko osupljivejši šopek.

Pri izbiri poročnega šopka je modro upoštevati tudi vremenske razmere. V času poletnih mesecev  tako ni priporočljiva izbira cvetja, ki hitro oveni (divje cvetje, tulipani, šmarnice, gardenije, marjetice). Boljša izbira v tem obdobju so na primer sončnice, lilije, dalije, hortenzije, vrtnice in podobno. Seveda pa vreme oz. letni čas ne sme biti razlog, da nevesta za svoj poročni šopek ne bi izbrala svojega najljubšega cvetja, je pa v tem primeru nujno izbrati cvetličarja, ki bo znal poskrbeti, da bo vaš poročni šopek ne glede na vse ostal svež vse do konca.

Oznake