Home » Načrtovanje poroke » Popolna poročna pričeska

Popolna poročna pričeska

Načrtovanje poroke, Poroka v 2016 On Dec 29th, 2015 923 0

Popolna poročna pričeska

Vsaka nevesta si želi na svoj poročni dan zasijati v vsej svoji lepoti, za kar poskrbijo poročna obleka, poročno ličenje in tudi poročna pričeska. Ta je odvisna od tega, kakšno poroko in kakšno obleko boste imeli, na kakšni lokaciji se boste poročili, kakšen je vaš osebni stil, predvsem pa tudi od kakovosti in dolžine vaših las. Da bi bila poročna pričeska popolna, je torej potrebno on jej pričeti razmišljati dosti pred datumom poroke.

Kratki lasje

Nekatere ženske imajo kratke frizure enostavno rade in jim te tudi neizmerno pristajajo, druge imajo kratke lase, ker se jim to zdi bolj praktično, tretje se morajo z njimi sprijazniti zaradi slabe kakovosti las. Če so kratki lasje vaša izbira, ker vam najbolj pristajajo, boste želeli imeti kratko simpatično pričesko verjetno tudi za svoj poročni dan. Kljub temu pa bo treba k frizerju – ta lahko že nekaj dni prej poskrbi za striženje, za barvanje ali pramene, prav tako pa lahko skupaj ugotovita, ali se na vaše kratke lase bolj poda tiara, čipkasta tančica, ki se nadaljuje v vlečko, ali pa bo dovolj zgolj kakšna fina lasna sponka s cvetlicami, perlami ali bleščečimi kamni.
Kadar imate kratko pričesko le zato, ker je to bolj praktično, si lahko pustite v mesecih pred poroko lase rasti. Tako jih bo kasneje veliko lažje pristriči v lepo obliko, jih speti, ali pa jim dodati lasne podaljške, s katerimi boste na poročni dan postali dolgolaska.
Kadar imate kratke lase zaradi slabe kakovosti las, je potrebno te v času pred poroko izboljšati. Če bo med zaroko in poroko minilo leto dni, imate odlično možnost, da se vaši krhki, poškodovani lasje spremenijo v zdrave in sijoče. Seveda bo potrebno vanje nekaj vložiti in jim tako privoščiti nekoliko dražjo profesionalno nego, vendar boste na poročni dan zadovoljni, da ste se odločili tako. Ne le, da bodo vaši naravni lasje zdravi, temveč bodo tudi takšne dolžine, da se bo vanje lahko namestilo tudi lasne podaljške.

Dolgi lasje

Dolgi lasje ponujajo neskončno možnosti za oblikovanje, vendar morajo biti tudi ti v osnovi lepi in zdravi. Najbolje je, da jih v času pred poroko ne obremenjujete z agresivnimi sredstvi, zato se namesto barvanja raje odločite za barvni preliv, prav tako pa jih ne likajte in ne kodrajte, saj visoke temperature lase uničujejo.
Pred poroko je potrebno poskrbeti za konice las – če so te razcepljene in suhe, jih velja odstriči, sicer bodo ti slabi lasje precej hitro pokukali iz oblike, ki vam jo bo naredil frizer. Tudi za barvanje oziroma pramene se dogovorite v terminu nekaj dni ali celo teden dni pred poroko, prav tako pa za morebiten dodatek lasnih podaljškov, s katerimi bodo vaši lasje lahko daljši,predvsem pa bodo videti gostejši in bujnejši – če vas bodo morali na poročno jutro barvati, striči, vam lase podaljševati in še plesti ali spenjati, boste morali vstati ob petih, do dvanajste pa boste imeli že vsega vrh glave.
Kakšno pričesko pa boste imeli? Včasih so imele neveste na svoj poročni dan prefinjeno spete, sodobni trendi pa dovoljujejo tudi spuščene lase, ki jih zgolj nekoliko nakodramo. Zadnja leta so moderne tudi najrazličnejše kite, s katerimi se je možno precej kreativno poigravati.

Poročna prinčeska v letu 2016

Poročna pričeska dolgi lasje

Nekaj osnov o lasnih podaljških

Boste svoje krajše lase podaljšali ali se odločili za podaljške pri dolgih laseh predvsem zaradi volumna? Lasni podaljški so na voljo po dostopnih cenah, izbirati pa je mogoče med različnimi tipi. Nekateri podaljški so »permanentni«, torej se prameni s posebnim, za lase neškodljivim toplotnim lepljenjem pritrdijo na vaše lase. Te podaljške imate lahko približno dva meseca, nato pa je potrebno k frizerju, da jih ponovno premakne bliže rastišču vaših las. Druga možnost so tako imenovani »clip on« podaljški, ki se pritrjujejo s posebnimi lasnimi sponkami in jih lahko že pred spanjem odstranite.
Najbolj pomembno pri lasnih podaljških je, da izberete pravi odtenek (če naročate preko spleta, pošljite v prodajalno prej pramen svojih las). Tudi pri dolžini ne gre pretiravati, saj prehod med naravnimi lasmi in podaljški ne sme biti opazen – pri tem vam bo sicer pomagal tudi frizer, ki bo lase s podaljški vred po namestitvi podaljškov pristrigel v lepo obliko.
Lasni podaljški terjajo sicer nekaj navajanja – vaša glava bo z njimi nekoliko težja!

Lasni dodatki

Ne glede na to,kakšna bo vaša pričeska, je potrebno poskrbeti tudi za lasne dodatke oziroma nakit za lase. Lahko se odločite za tiaro, za lasne sponke z biseri ali kristali. Dodatke uskladite s svojo obleko in preostalim nakitom. Če želite imeti v laseh cvetje, se odločite za umetnega, izdelanega iz tekstila – naravne cvetlice, tudi tiste najbolj obstojne, bodo ob polnoči videti že precej žalostno.

Cvetje in poročna prinčeska

Poročna pričeska z dodatkom cvetja

Oznake