Home » Načrtovanje poroke » Nakup poročne obleke preko spleta

Nakup poročne obleke preko spleta

Načrtovanje poroke On Dec 30th, 2015 3623 0

Nakup poročne obleke preko spleta

Popolna poročna obleka je nekaj, kar nevesta povsem jasno vidi v svojih mislih, ko si predstavlja svoj najlepši dan. Ko je treba to podobo spremeniti v stvarnost, pa gre lahko marsikaj narobe. Najpogosteje se zaplete pri stroških, saj se marsikatera ženska vpraša, ali dejansko kupuje le belo obleko, ali gre morda za svilo z zlatimi nitmi, posejano z diamanti. Res je, poročne obleke so zelo drage in tudi cene za izposojo so pogosto pretirane. Je pa res, da lahko pridete do svoje lastne poročne obleke veliko bolj ugodno, če jo namesto v butiku na glavni nakupovalni ulici naročite preko spleta. Spletna prodaja poročnih oblek je po vsem svetu precej razširjena, in če boste znali nekoliko pobrskati, boste našli prav obleko vaših sanj – in to po ceni, ki si jo lahko privoščite.

aliexpress iskanje

aliexpress nakup poročne obleke

Kako pričeti z iskanjem obleke po spletu?

Lov na obleko je potrebno vedno pričeti s predstavo o tem, kakšen naj bo stil vaše obleke, res pa je, da boste pri brskanju morda naleteli tudi na kakšno obleko, ki se vam zdi popolna, pa je povsem v nasprotju z vašimi osnovnimi željami. S tem ni nič narobe – če se izbire le lotite tako zgodaj, da bo končna odločitev pravočasna.
Kako vedeti, kakšen stil in kakšen kroj vam pristajata? Če boste obleko izbirali zgolj po slikah na spletu, lahko hitro zgrešite, saj so na fotografijah vanje oblečene ženske s popolnimi merami, sami pa verjetno nimate postave, s kakršno se postavljajo manekenke. Najbolje je torej, da najprej zavijete v kakšno prodajalno s poročnimi oblekami in jih nekaj poskusite. Nikar jim ne povejte, da nameravate obleko sicer naročiti po spletu! Če želite, da bodo prodajalke ustrežljive in vam resnično pomagale izbrati, kar vam pristaja, morajo misliti, da boste obleko nazadnje morda vendarle kupili prav pri njih. Hkrati s pomerjanjem oblek si oglejte tudi vse dodatke, od vlečk do rokavic, kajti skupaj z obleko boste morda naročili tudi te, pa tudi na čevlje ne pozabite – preverite, kakšni so dovolj udobni, da boste v njih preplesali noč, ne da bi vas stopala bolela zaradi previsoke ali premalo stabilne pete.
V trgovini vam bodo pokazali tako najbolj priljubljene stile oblek kot tudi tiste, ki so v skladu z zadnjimi smernicami na področju poročne mode. Kaj boste izbrali? Ne pozabite, da mora biti poročna obleka v prvi vrsti udobna, v njej pa se morate počutiti božansko. Vaš osebni stil in oblika vašega telesa naj imata torej prednost pred modnimi zapovedmi.

 

Kje na spletu poiskati poročno obleko?

Poiščite strani, ki so specializirane za prodajo poročnih oblek, prav tako pa tudi spletne prodajalne z »navadnimi« oblačili, ki imajo pestro ponudbo oblek – morda boste našli kakšno, ki ni namenjena prav poroki, a je dovolj slavnostna. Nenazadnje lahko v splošnih spletnih prodajalnah najdete veliko zanimivih »vintage stil« oblek, ki so ljubke in razkošne, za razliko od klasične poročne beline pa se lahko pohvalijo tudi z bolj pestro izbiro barv.
Veliki sistemi spletnih prodajaln kot je na primer eBay, vam lahko postrežejo tako z novimi kot rabljenimi oblekami, saj se marsikatera ženska po poroki odloči, da bo svojo obleko prodala. »Second hand« obleke niso nič manj čudovite kot povsem nove, nošene pa so bile običajno le enkrat.
Želite najti posebno obleko pri kakšnem mladem modnem oblikovalcu, ki se še ni uveljavil? Potem preverite, kaj najdete na strani Etsy, kjer nudijo tako obleke kot modne dodatke ustvarjalci sami. Še zlasti, če je vaš stil nekoliko manj klasičen, boste tu brez težav našli prave umetnine.
Kaj pa naročanje preko Alibabe in podobnih velikih ponudnikov z daljnega vzhoda? Tudi tu se marsikaj najde, a ne pozabite, da boste obleko naročili od zelo daleč, komunikacija pa je lahko ob slabšem znanju angleščine (vaše ali prodajalčeve) slabša, torej je potrebno še več previdnosti. Ravno tako bodite pazljivi na trajanje dobave in na velikost obleke (azijske mere v primerjavi z evropskimi).
Kako si zagotoviti, da bo preko spleta naročena obleka zadostila vsem pričakovanjem?
Primeri, ko je bila obleka na fotografiji na spletu videti popolna, nevesta pa je prejela pravo katastrofo, niso tako redki. Zaradi tega z nakupom ne gre hiteti – bodite potrpežljivi, vzemite si čas, in po svojih najboljših močeh poskrbite, da boste res prejeli, kar pričakujete.
Pred nakupom povprašajte, ali je obleka »do pike« enaka kot na fotografiji ter poudarite, da ne želite nikakršnih odstopanj. Če so rokavi opremljeni z bogatimi vrtnicami iz blaga, morajo biti tudi na vaši obleki prav take, ne pa, da so videti kot marjetice. Če so na obleki kristalčki, na svoji ne želite namesto teh belih perlic …
Vprašajte, kakšen je material in se dogovorite, da vam pošljejo vzorce materiala. Marsikatera obleka je namreč na fotografiji videti čudovito, ko jo vzamete v roke, pa ugotovite, da so materiali ceneni in nič kaj lepega videza. Prav materiali so namreč tisti, zaradi katerih so lahko obleke poceni – prava svila je draga kot žafran, umetni materiali pa ne (in nič ni narobe, če so umetni, pomembno pa je, da niso videti ceneni).
Obleko nikoli ne naročite glede na splošne konfekcijske velikosti. Če nosite velikost 38, to še ne pomeni, da vam bo naročena obleka velikosti 38 tudi zares prav. Še več razlik je pri naročanju po sistemu velikosti S, M, L, XL – kar je v neki trgovini S, je lahko v drugi L. Še bolj bodite pazljivi, kadar naročate obleko iz Azije ali iz Amerike, saj so ljudje tam precej drugačnih postav kot v Evropi, torej so lahko velikosti še bolj različne. Kako poskrbeti, da s tem ne bo težav? Najbolje, da se izmerite in pošljete svoje mere prodajalcu. Bodite odkriti, da vam ne bo kasneje žal – ne vlecite trebuha navznoter, ne odštejte pet centimetrov v bokih, ker nameravate do poroke še shujšati, in ne merite se v podloženem modrcu, razen če boste prav takšnega nosili tudi pod svojo poročno obleko.
Vas skrbi še kaj? Ne bojte se vprašati vsega, kar vas zanima, pa naj se zdijo vprašanja še tako trapasta.

Aliexpress poročne obleke

Nakup poročne obleke v tujini aliexpress spletna trgovina

Naročilo obleke

Najbolj pomembno je, da naročilo oddate dovolj zgodaj – računajte na čas dobave, prav tako pa tudi na to, da bo potrebno obleko morda še nesti do šivilje, ki jo bo tu in tam zožila oziroma poskrbela, da se bo povsem prilegala vaši postavi.
Bodite pazljivi pri plačilu, da vas ne opeharijo. Če se vam spletna prodajalna zdi sumljiva, raje naročite v drugi, prav tako pa se vedno poslužujte varnih načinov plačevanja. V kolikor gre za zanesljivega prodajalca boste pri nakupu poročne obleke naletele tudi na navodila kako izmeriti vaše telo in naročiti ustrezno obleko.  Primer navodil povezava.

Poročna obleka in navodila ob nakupu

Navodila za nakup ustrezne poročne obleke

Popravki« in dodatki

Poiščite dobro šiviljo, ki bo poskrbela za zadnje popravke na obleki, prav tako pa pravočasno naročite tudi dodatke, ki naj bi jih ta dodala na obleko, da bo videti še bolj posebna in unikatna. Nič ni narobe, če elegantni beli obleki dodate prefinjen zlat pas, kakšno pentljo, nekaj dodatnih rožic iz blaga, ki se bodo ujemale z dekoracijo prostora za poročno slavje ali z vašim poročnim šopkom.

 

Zadnji popravki na poročni obleki

Poročna obleka in zadnji popravki

Oznake