Home » Načrtovanje poroke » Kdaj se odločiti za poroko?

Kdaj se odločiti za poroko?

Načrtovanje poroke On Dec 12th, 2015 614 0

Kdaj se odločiti za poroko?

Poroka je potrditev ljubezni, zaupanja in zvestobe. Zanjo je vedno pravi čas, če dva čutita in vesta, da si tega zares želita. Ni pomembno, koliko časa se dva človeka že poznata ali koliko časa si že izkazujeta ljubezen, temveč je pomembno le, da se jima zdi trenutek pravi za to, da v svojem razmerju naredita korak naprej ter tudi uradno in pred pričami svojo prihodnost naklonita drug drugemu. Pri tem se nima smisla ozirati na mnenje okolice, temveč le na lastne želje in občutke. Ljubezen je namreč stvar dveh, ki si s poroko dokažeta in potrdita svojo naklonjenost ter trdnost svoje zveze. Poroka je praznik ljubezni, zato je prav vsaka poroka nekaj čudovitega in edinstvenega, še posebej, če je skrbno pripravljena in organizirana po željah mladoporočencev.

Pravi trenutek za poroko

Kdaj se odločiti za poroko

Odločitev za poroko ne bi smela biti nekaj težkega, saj vsak zaljubljeni par vsaj občasno zagotovo pomisli tudi na to, da bi se poročil. Če vesta, da o tem razmišljata oba, potem ni nobenega razloga, da se ne bi poročila. Poroka ter obljuba ljubezni in zvestobe do konca življenja je vendar nekaj lepega in nekaj takšnega, za kar se je vredno odločiti! Včasih pa se kljub temu zgodi, da si poroke želi le eden v paru, drugi pa tej ideji ni najbolj naklonjen. Predvsem to velja za marsikaterega moškega, ki o poroki sploh ne razmišlja, dokler mu tega ne omeni njegova ljubljena, ki pogosto že od malih nog sanja o dnevu, ko bo zablestela v čudoviti obleki in očarala ne samo svojega bodočega moža, temveč tudi vse svate, predvsem pa dobila javno potrditev svoje ljubezni, kar je zagotovo zelo romantično.

Če je želja po poroki enega od partnerjev močna, je prav, da mu jo drugi skuša izpolniti ter se potrudi za to, da osreči drugega. Tudi tisti, ki si poroke ne želi prav preveč, lahko na samem dogodku uživa ter si ga priredi tako, da je načrtovan in organiziran tudi po njegovi meri, predvsem pa s tem, ko ustreže želji svojega partnerja ali partnerke po poroki, pokaže, koliko mu pomeni njuna zveza in ljubezen. Vsekakor pa mora biti odločitev za poroko skupna, prav tako mora biti skupno tudi njeno načrtovanje.

Gre namreč za pomembno odločitev, ki v življenje vsakega para prinese marsikatero spremembo. Teh sprememb pa se ne smete bati, saj gre predvsem za pozitivne spremembe, med katerimi poročeni pari naštevajo predvsem večji občutek povezanosti, zaupanja in bližine. Zato skorajda ni razlogov, zaradi katerih se ne bi splačalo poročiti, če seveda veste, da ste srečali pravega ali pravo. Ko to veste, morate samo še sprejeti odločitev, da se boste poročili. Odločitev za poroko in njeno načrtovanje je lahko tudi dobra vaja za nadaljnji partnerski odnos in učenje sklepanja kompromisov, saj se pri tem pokažejo določena razhajanja in dvomi, ki jih je treba razrešiti.

 

Samo odločitev lahko sprejmete v skupnem pogovoru, še bolj romantično pa je, če moški svojo bodočo ženo zaprosi za roko. To lahko naredi na tradicionalen način, tako da poklekne pred njo in ji podari prstan, ali pa se spomni kaj bolj izvirnega in unikatnega – zagotovo je prav on tisti, ki svojo bodočo ženo najbolje pozna, zato bo zaroko že znal izpeljati tako, da ji bo ta še dolgo ostala v spominu. Če pa se tega sam od sebe nikakor ne spomni, je seveda dovoljeno tudi obratno: da ga za roko zaprosi ženska ter tako ona poskrbi za to pomembno odločitev, ki bo obema spremenila življenje na bolje.

Oznake